"60 minuts", el programa de reportatges del 33 que cada dimecres emet alguns dels millors treballs periodístics produïts arreu del món sobre temes d´actualitat i de reflexió social, estrena dimecres 3 de desembre, a les 23.35, "La noia de Chicago"

El documental explica la història d´Ala´a, una jove siriana de Chicago que col·labora amb la revolució per tombar el règim del dictador sirià Bashar al-Assad. Amb un ordinador portàtil i les eines que proporciona l´era tecnològica, des de la seva habitació es dedica a organitzar manifestacions i coordinar l´activisme que té lloc a Síria. Però quan alguns dels amics d´allà moren en la lluita, decideix que no n´hi ha prou amb el que fa i que s´hi ha d´implicar més.

Des del seu dormitori d´infància, als suburbis de Chicago, l´Ala´a, una adolescent nord-americana de 19 anys, utilitza les xarxes socials per coordinar la revolució a Síria. Armada amb Facebook, Twitter, Skype i telèfons amb càmera, ajuda la seva xarxa social "sobre el terreny" a Síria a mostrar al món les atrocitats contra els drets humans comeses pel dictador Bashar al-Assad. A mesura que la revolució continua, cadascun dels membres de la xarxa han de decidir quina és la manera més eficaç de lluitar contra un dictador: si amb els mitjans de comunicació social o amb els fusells AK-47. L´Ala´a ho té clar: "No em rendiré mai", diu.

"La noia de Chicago" està escrit, produït i dirigit per Joe Piscatella.

Entre altres premis, va ser elegit pel jurat de l´IDFA com a millor film juvenil; Selecció Oficial Festival Internacional de Cinema de Seattle.