El Consell de l´Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat aquest dimarts un acord on constata que la intervenció de la periodista i escriptora Empar Moliner al programa ´Els matins´ de TV3 el dia 11 d´abril d´enguany, quan va cremar davant la càmera un exemplar amb el títol ´Constitución española´, es va efectuar "en el marc de l´exercici de la llibertat d´expressió". L´acord, basat en un informe dels serveis jurídics del mateix CAC l´ha aprovat el ple de l´organisme per tres vots a favor, tres vots en contra amb tres vots particulars i el vot de qualitat del president. Els vots contraris són els de Carme Figueras, consellera escollida a proposta del PSC; Eva Parera, membre del Consell proposada per UDC, i Daniel Sirera, proposat pel Partit Popular.

L´acord aprovat assenyala que, un cop analitzada la intervenció d´Empar Moliner "es constata en l´acció comunicativa l´absència de qualsevol pretesa exclusió de la vida pública d´un sector social o de persones determinades". Segons el CAC "el discurs i l´escenificació se situa en el marc de l´opinió que empara l´exercici de la llibertat d´expressió en un context satíric".

Els tres consellers que discrepen de l´acord i han emès un vot particular s´oposen a aquesta consideració i entenen que "de l´anàlisi de la secció, en cap cas se´n pot considerar la intervenció d´Empar Moliner com a satírica, irònica i humorística, sinó tan sols un espai on s´informa i s´opina sobre un tema d´actualitat". Figueras, Parera i Sirera consideren que Moliner va donar una "informació esbiaixada, manipulada i dramatitzada per tal de presentar el Tribunal Constitucional com un "organisme perseguidor dels catalans" que "actua sota la directriu de determinats interessos polítics".