Segueix-nos a les xarxes socials:

Primer bloqueig judicial a Espanya de pàgines pirata de cinema i televisió

La sentència estableix un precedent en la defensa dels drets de la propietat intel·lectual de la indústria cultural

La Justícia espanyola ha donat un suport històric al reconeixement dels drets de propietat intel·lectual de la indústria cultural davant de la xacra de la pirateria. El Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona obliga els proveïdors de serveis d'internet Telefónica, Vodafone, Orange i Xfera a bloquejar dues populars webs per l'exhibició il·legal de pel·lícules i sèries de televisió. Es tracta del primer cas de bloqueig d'accés a pàgines web a la indústria cinematogràfica a Espanya.

La sentència dóna la raó als estudis Columbia Pictures, Disney, Paramount, Fox, Universal i Warner en la seva demanda i obliga les operadores a bloquejar o impedir l'accés dels seus clients des de territori espanyol a les pàgines HDFull i Repelis. A més, han d'informar immediatament sobre quines mesures tècniques han adoptat i quines gestions s'han dut a terme.

La decisió destaca que les pàgines pirata posen a l'abast d'un públic nou obres protegides «sense el consentiment o autorització dels titulars dels drets».

Prem per veure més contingut per a tu