Els informatius de TV3 van ser els que van recollir «més diversitat de veus polítiques», segons un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que analitza quatre mitjans catalans durant el segon i tercer quadrimestre del 2019, entre el maig i el desembre (TV3, Catalunya Ràdio, RAC1 i TVE Catalunya) i que s’ha aprovat amb discrepàncies per part de dos dels cinc consellers. Els informatius de TV3 van donar temps de paraula a 52 agrupacions polítiques i el PSC -juntament amb el PSOE- va ser el partit amb més temps de paraula, seguit d’ERC, Ciutadans, PPC (i PP) i PDeCat, segons l’informe, que ha rebut tres vots a favor amb un d’ells concurrent -de l’exconsellera de Benestar (PSC) Carme Figueras- i un en contra amb vot particular -de l’exlíder del PPC, Daniel Sirera-, que critiquen el biaix ideològic de la cadena, als magazins de la qual s’han entrevistat gairebé quatre cops més independentistes que no independentistes, i que l’anàlisi no inclogui tertulians fixos.

Figueras considera que si bé l’informe és «tècnicament correcte», el global de les entrevistes fetes en magazins i altres espais informatius «no atenen les obligacions de pluralisme polític que són d’obligat compliment» per a la Corporació Catalana de Mitjans. Així, per cada quatre representants de formacions independentistes entrevistats en magazins informatius com Els Matins o el FAQS, només n’ha entrevistat un de no independentista. La situació, diu, és similar a Catalunya Ràdio (amb una proporció de 3,5 vegades més), mentre que en l’altre mitjà públic analitzat, TVE Catalunya, és «més equilibrada», amb 1,2 vegades més independentistes que no independentistes.

A l’argumentació del seu vot en contra (amb vot particular), Sirera critica que el CAC no ha «tornat a analitzar el pluralisme de cap tertúlia, ni de ràdio ni de televisió, tal com li ha reclamat el Parlament en diverses resolucions», i alerta del biaix. Per exemple, l’anàlisi recull diferències respecte al temps de paraula d’entitats vinculades al debat polític: si a TV3 les veus proindependència voregen el 92%, a Catalunya Ràdio són del 94% i a TVE del 72%.