Segueix-nos a les xarxes socials:

Núria Llorach alerta que la nova llei espanyola de comunicació audiovisual suposa «un gran risc d’involució»

«Altament preocupant». Amb aquestes paraules, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, s’ha referit a l’avantprojecte de llei general

Núria Llorach videpresidenta de la CCMA. ha explicat al Parlament que des d’aquest organisme «no ens conformem, no podem estar d’acord amb aquest segona proposta que planteja el Govern espanyol» i ha informat que «tant en la primera informació pública de l’avantprojecte de llei com ara, en la segona, hem proposat al govern un total de 28 al·legacions per ser presentades a la Secretaria d’Estat al text».

El detall de les al·legacions correspon, entre altres aspectes, a la defensa del caràcter de la CCMA com a servei públic, que l’avantprojecte tendeix a diluir, «fet que pot comportar fins i tot riscos fiscals». Es reclama també el mateix tracte que rep RTVE pel que fa a la reserva d’espai radioelèctric, ja que «l’avantprojecte garanteix aquest espai a RTVE i a ningú més, i això representaria un gran risc per a les emissions de la CCMA en les futures reordenacions de freqüències, a mesura que avanci el desplegament del 5G».

En matèria de finançament, la CCMA proposa augmentar la contribució prevista dels operadors privats, del 5 al 10%, més d’acord amb el que passa als altres països europeus: «L’avantprojecte preveu que hi destinin el 5% dels ingressos, mentre que els operadors públics hi haurien de destinar el 6%, com ara».

Per a Llorach, cal protegir la Generalitat de la invasió de competències en l’organització de la prestació del servei públic de comunicació audiovisual, que implica la definició del mandat marc o el contracte programa, per exemple.

Pel que fa a la situació econòmica a la CCMA, la vicepresidenta ha reafirmat que, «amb un escenari de pressupost prorrogat del 2020 que no té en compte la caiguda dels ingressos publicitaris a causa de la pandèmia, les aportacions inicialment previstes per part de la Generalitat resulten insuficients». I ha detallat que «tot i ajustar la despesa al pressupost, la previsió de tancament presenta un dèficit de 7 M€ si no es rep l’aportació de la Generalitat sol·licitada que permeti compensar aquesta davallada dels ingressos». És per poder mantenir allò que hem tingut a la graella fins ara.

Prem per veure més contingut per a tu