Segueix-nos a les xarxes socials:

La vida del rei Joan Carles I vista pels creadors de «Homeland»

Starzplay i Sony preparen una producció de vuit entregues basada en «XRey», el podcast dels periodistes Álvaro de Cózar i Toni Garrido

La vida del rei Joan Carles I vista pels creadors de «Homeland»

La vida del rei Joan Carles I, establert des del 2020 als Emirats Àrabs Units per les compromeses revelacions sobre negocis opacs, segueix semblant de pel·lícula per a molts productors, que han posat el focus en la biografia del monarca i esperen aconseguir la seva The Crown espanyola. Starzplay i Sony han anunciat una nova sèrie sobre el pare de Felip VI que tindrà al capdavant els productors de Homeland i 24.

La sèrie es basarà en el podcast XRey sobre el rei emèrit d’Espanya, dels periodistes espanyols Álvaro de Cózar i Toni Garrido, i constarà d’un total de vuit capítols que s’estrenaran a la plataforma Starzplay. La producció serà a càrrec de Howard Gordon i Alex Gansa (tots dos guanyadors del Globus d’Or i de dos Emmys per Homeland), a més de Glen Geller i la productora espanyola Weekend Studio.

Encara sense títol oficial, la sèrie narrarà el regnat del rei emèrit Joan Carles I al llarg de gairebé quatre dècades (1975-2014), que va tenir un abrupte final quan va abdicar de manera sobtada el 2014 citant raons personals, abans que sortissin a la llum pública les informacions sobre els seus comptes opacs.

El podcast es va fer cèlebre a Espanya pels nombrosos testimonis que va presentar, incloent excaps de la Casa Reial, amics propers del rei emèrit i polítics, a més de periodistes d’investigació i historiadors. Des del seu llançament el maig del 2020, XRey s’ha convertit en un dels podcasts més escoltats de Spotify a Espanya.

El projecte se suma a tres produccions més sobre el rei emèrit que estan actualment en marxa. La productora The Mediapro Studio prepara l’adaptació de la biografia escrita per Pilar Eyre Yo, el rey, a càrrec de Javier Olivares (El Ministerio del Tiempo). Diagonal TV té en marxa la sèrie Palacio Real, que pretén retrocedir fins a inicis del segle XX per repassar els antecessors de Joan Carles I amb el periodista Sergio Vila-Sanjuán. I Atresmedia treballa en una sèrie documental sobre els Borbó amb Aitor Gabilondo (Patria) i Ana Pastor al capdavant.

Prem per veure més contingut per a tu