El mes de juliol passat, el preu de l'habitatge de lloguer a Manresa es va incrementar el 2,45% i es va situar, de mitjana, en 7,11 euros per cada metre quadrat. Aquesta evolució de Manresa contrasta amb la de Catalunya, on el preu quadrat s'ha reduït l'1,3%. Igualada, per la seva banda, lidera el rànquing d'abaratiment dels lloguers amb un descens del 3,04%, d'entre els municipis catalans que ha analitzat Fotocasa en el seu informe mensual de preus.

Tot i l'increment que han experimentat els lloguers a Manresa, els 7,11 euros mensuals la situen com una de les ciutats mitjanes de la província de Barcelona amb preus més econòmics. De fet, els lloguers de Manresa són més barats que en municipis com Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Olesa de Montserrat i Esparreguera, que són més petits que la capital del Bages. Tot i això, hi ha poblacions com Lleida i Reus, més grans que Manresa, on els lloguers són més assequibles. Per un habitatge de 80 metres quadrats, l'augment pels contractes signats el juliol suposa un increment de 13,6 euros mensuals respecte als del juny. Tot i l'encariment del 2,45% dels lloguers a Manresa, hi ha municipis com Badalona i Granollers on el preu ha crescut més, amb el 4,59% i el 5,81%, respectivament. De fet, l'increment de Granollers és el més elevat de tot Catalunya.

A Igualada, el juliol, llogar un pis costava 6,06 per metre quadrat de mitjana, el 3,04% menys que un mes abans i que per un habitatge de 80m2 es tradueix a pagar 15,2 euros menys cada mes. A part de liderar el descens de preus, Igualada també és el municipi mitjà català on els lloguers són més econòmics, d'entre els analitzats pel portal immobiliari.

A Catalunya, el municipi amb el preu del lloguer més car és Barcelona, amb un preu de 12,36 euros per metre quadrat de mitjana, el 0,73% més que el juny. En segon lloc hi ha Castelldefels, on el metre quadrat costa 11,85 euros, un cèntim més que a Sitges.