Segueix-nos a les xarxes socials:

L'FMI duplica en sis mesos la previsió per a Espanya

L'organisme internacional alerta sobre l'elevat nivell d'atur existent i insisteix que el govern de Rajoy té marge per incrementar l'IVA

En només sis mesos, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha passat de preveure un creixement de l'economia espanyola del 0,6% l'any 2014 a situar l'evolució anual del PIB en l'1,2%. De cara al 2015, l'economia registraria un repunt de l'1,6% i es consolidaria un lleuger increment anual fins al 2019.

En la publicació de l'informe detallat de revisió anual de l'economia d'Espanya, l'FMI també apunta a algunes debilitats de l'economia espanyola. Recorda la "persistència del llegat de la crisi", principalment amb una taxa de desocupació del 26%. De cara al futur, preveu un descens gradual, fins al 24,9 % aquest any i 23,8 % el 2015, encara que fins al 2019 no anticipa que baixi del 20 %.

Davant un mercat laboral que considera que es manté "altament fragmentat", el Fons insta a prendre mesures per facilitar la contractació, especialment en el cas dels empleats de baixa formació.

Per això, apunta com una de les opcions reduir les contribucions a la Seguretat Social dels ocupadors de treballadors de baixa formació, que va qualificar com "unes de les més altes d'Europa" i un "obstacle a la demanda de treballadors". Així mateix, fa referència al ritme de consolidació fiscal que actualment hi ha en marxa i que considera apropiat.

"Les perspectives per a Espanya són millors que fa un any gràcies als esforços de la societat i les mesures adoptades", va assegurar James Daniel, responsable de la missió de l'FMI a l'Estat, que va advertir que és necessari mantenir "un equilibri" en l'esforç fiscal que no sigui "excessiu" per ofegar la recuperació ni massa suau per afectar a l'estabilització de l'economia. Per això, tornen a insistir en una de les seves recomanacions: la pujada de l'IVA a través de la reducció de les diferents modalitats de tipus reduït.

Prem per veure més contingut per a tu