La Plataforma de Suport a la Mineria i l'Activitat Industrial de la Catalunya Central, Promineria, ha fet públic aquest dimarts un comunicat per llançar un missatge de tranquil·litat respecte les inversions de l'empresa Iberpotash al Bages. Segons la Plataforma, "les inversions compromeses al territori tiren endavant i no hi ha canvis en aquest sentit". Aquest dilluns el conseller delegat de l'empresa, José Antonio Martínez Álamo, va afirmar que l'empresa obria un procés de valoració de la inversió del pla Phoenix (270 MEUR) per la sentència del Suprem que els obliga a presentar un pla de restauració a Sallent. La Plataforma defensa que és un projecte industrial "potent" per a tot el país.

Promineria ha fet públic aquest dimarts el seu posicionament en relació a la continuïtat del projecte inversor d'Iberpotash al Bages. Segons la Plataforma, les paraules del conseller delegat d'Iberpotash i la seva reclamació d'un marc jurídic estable per al nostre país "són totalment legítimes". En un comunicat, han afirmat que les inversions "tiren endavant" i han defensat el projecte de l'empresa minera, ja que "és un projecte industrial potent per al territori i per tot Catalunya".

"Entenem que tots hem de contribuir a que sigui una realitat: l'empresa, complint amb els seus compromisos, i l'administració atenent les reclamacions per a la creació d'un marc jurídic estable a mitjà i llarg terminí", conclouen. També han insistit en el fet que les sentències "no van en cap cas contra Iberpotash, sinó contra les administracions i que són conseqüència de la indefinició del marc jurídic actual". A més, denuncien "que ni Iberpotash ni cap empresa pot treballar en aquest context d'indefinició".

També subratllen que "estem convençuts que Iberpotash mantindrà els seus compromisos amb el territori i som conscients que els terminis s'hauran d'adaptar als condicionants que vagin sorgint amb el pas del temps, com passa amb qualsevol projecte empresarial".