Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya considera insuficients les mesures de la UE pel boicot de Rússia

Pelegrí lamenta que Brussel·les no estigui disposada a concedir fons addicionals al sector

Catalunya considera insuficients les mesures de la UE pel boicot de Rússiaacn

El conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, va considerar ahir "insuficients" les primeres mesures de la UE després del veto rus a importacions de productes agroalimentaris, i va lamentar que Brussel·les no estigui disposada a concedir fons addicionals.

Pelegrí va avisar, a més, de les dificultats que comportarà recuperar el mercat rus si els productors europeus són substituïts per altres durant un any i ha considerat que una resposta tardana de la Comissió Europea (CE) pot comportar "danys irreparables".

"Ja s'està parlant de països que s'han ofert per ser proveïdors alternatius i això em preocupa", va reconèixer en al·lusió als moviments des d'Amèrica Llatina, en una roda de premsa després de reunir-se amb el director general d'Agricultura de la CE, Jerzy Bogdan Plewa.

El conseller va dir que les mesures de la CE en suport als productors de préssecs i nectarines són positives, però "insuficients", perquè aquests no són els únics sectors afectats pel veto rus i perquè el seu caràcter retroactiu hauria de remuntar-se a principi de juliol, quan va començar la crisi de preus, i no a l'11 d'agost, com proposa Brussel·les.

Prem per veure més contingut per a tu