Segueix-nos a les xarxes socials:

El Guimerà serà una illa de vianants els dies de més activitat comercial de Nadal

El carrer quedarà tallat al trànsit nou dissabtes i festius, i s'obre la porta a un blindatge permanent

El Guimerà serà una illa de vianants els dies de més activitat comercial de NadalMireia Arso

El carrer Guimerà de Manresa serà una illa de vianants entre Crist Rei i la Muralla els dissabtes i festius comercials d'aquesta campanya nadalenca. A més, s'obre la possibilitat de limitar el trànsit del carrer en altres dates i fins i tot permanentment, encara que serà un cop acabada la campanya de Nadal quan s'avaluaran el resultats de la prova pilot i si es repeteix.

Demà serà el primer dia sense cotxes al principal eix comercial de Manresa i es repetirà en vuit ocasions més: 8, 13, 20, 21, 27 i 28 de desembre i el 3 i 4 de gener. El trànsit es tallarà de les 10 del matí a les 9 del vespre.

Segons va explicar ahir la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, la intenció amb aquesta iniciativa proposada pels mateixos comerciants és que "la gent es faci seva la vorera i la calçada" per dinamitzar i incentivar l'activitat comercial.

Després de Reis, consistori i comerciants analitzaran els resultats i estudiaran la possibilitat d'implementar-ho en altres dates assenyalades sense descartar la possibilitat de fer-ho de forma permanent. Preguntada per aquest extrem, Gratacós va explicar que per "tallar el trànsit permanentment cal tenir en compte que afecta el trànsit", i que al mateix carrer hi ha una parada d'autobús que "és final i inici de línia i que traslladar-la comporta una inversió econòmica que s'hauria de negociar amb la concessionària".

Prem per veure més contingut per a tu