Segueix-nos a les xarxes socials:

Fainé diu que La Caixa planteja vendre's la seva participació de Repsol

El president creu que no és un "sector estratègic"

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha assegurat en una entrevista al Financial Times que l'entitat catalana estudia desprendre's de la seva participació de Repsol, un 12%, en considerar que ja no és un "sector estratègic", tot i que segons explica el president de la Caixa, Repsol és un actiu "sòlid" que els aporta ingressos i diversificació. En canvi, segons Fainé, La Caixa no es plantejaria vendre's el 5% de Telefonica, una de les empreses de telecomunicacions més importants d'Europa, ja que el veu com una empresa clau per desenvolupar la banca digital i amb qui pot establir sinèrgies en un futur.

Fainé també es mostra partidari en un futur de posar la cartera industrial de La Caixa a borsa. "Sempre he tingut la idea de posar el hòlding a borsa, però és un projecte que tinc el cap i dependrà de la decisió del consell", assenyala el president de La Caixa.

El rotatiu britànic recorda que Repsol i Telefonica depenen directament de Caixabank, mentre la resta de participacions en altres empreses depenen de la branca industrial de l'entitat, propietat de la Fundació Bancària La Caixa, i que aquest grup és "de lluny" el més gran de l'Estat, ja que inclou un 34% de Gas Natural, un 19% d'Abertis i altres participacions més menors en altres companyies.

D'altra banda, el president de La Caixa pronostica que el mercat bancaria "se simplificarà" més. "Ara hi ha 14 bancs i penso que es reduirà a sis o set", afegeix.

Prem per veure més contingut per a tu