Segueix-nos a les xarxes socials:

La Justícia europea dóna la raó a la CE davant d'Espanya per l'etiquetatge dels cítrics

La Justícia europea dóna la raó a la CE davant d'Espanya per l'etiquetatge dels cítricsarxiu/i.f.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha confirmat que és obligatori etiquetar els cítrics amb detalls dels conservants i substàncies químiques usades en el tractament posterior a la collita, cosa que suposa donar la raó a la Comissió Europea en un cas que l'enfrontava amb Espanya.

La màxima instància judicial comunitària considera que el Tribunal General de la UE no va cometre cap error en desestimar un recurs d'Espanya, i desestima el recurs en cassació que el país va interposar contra la decisió d'aquesta cort. La legislació comunitària recull l'obligació que les etiquetes dels cítrics especifiquin els conservants i substàncies químiques utilitzats. No obstant això, una norma no vinculant de la CEPE/ONU indica que només és obligatori indicar la utilització de conservants o altres substàncies químiques quan ho exigeixi la legislació del país d'importació.

Recurs al Tribunal General

Amb aquesta base, Espanya va interposar un recurs davant del Tribunal General en el qual demanava que s'anul·lés la disposició comunitària de la CE per fer aquest etiquetatge obligatori.

La cort va desestimar el recurs el 2014 en considerar que la Comissió no estava obligada a adoptar una norma sobre comercialització de cítrics idèntica a la norma CEPE-ONU. Alhora va concloure que la CE no havia violat el principi d'igualtat de tracte i de no discriminació ni tampoc s'havia violat el principi de proporcionalitat.

Prem per veure més contingut per a tu