Segueix-nos a les xarxes socials:

La Casa Blanca alerta que la situació a Puerto Rico "empitjora cada dia"

El govern demana al Congrés que actuï davant l'impagament massiu del deute de l'illa caribenya

La Casa Blanca va alertar ahir que la situació a Puerto Rico, que diumenge va incórrer en el seu primer impagament massiu de deute, "empitjora cada dia", i va reiterar la "urgència" que el Congrés dels EUA hi actuï.

El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va comentar que espera que aquest impagament massiu i la declaració d'ahir del governador de Puerto Rico, Alejandro García Padilla, que l'illa tampoc tindrà diners per pagar els venciments de deute l'1 de juliol , "creïn un nou sentit d'urgència" entre els membres del Congrés dels EUA. "Han passat 194 dies des que l'Administració (del president Barack Obama) va oferir una proposta legislativa per fer front a aquesta situació", va recordar Earnest en la seva roda de premsa diària. Segons el portaveu d'Obama, "desgraciadament" el Congrés, controlat pels republicans, no està actuant amb la rapidesa necessària perquè "un rescat a Puerto Rico sigui menys probable".

Diumenge, el governador de Puerto Rico, Estat Lliure Associat als Estats Units, va anunciar la seva decisió d'aplicar una moratòria unilateral en el pagament dels 422 milions de dòlars que havia d'abonar als titulars de deute del Banc Governamental de Foment, el braç financer de l'Executiu. Encara que en mesos passats ja havia deixat de pagar algun venciment puntual de deute, l'anunciat ara és el primer impagament massiu en la història de l'illa caribenya, que fa mesos que reclama al Congrés dels EUA "un procés de reestructuració que no costarà res als contribuents", va explicar García Padilla.

Prem per veure més contingut per a tu