Segueix-nos a les xarxes socials:

El Berguedà perd cinc posicions en un any en l'índex de competitivitat comarcal

Entre les comarques del territori central, només l'Anoia i la Cerdanya aconsegueixen escalar posicions en el rànquing

El Berguedà va passar el 2015 de la posició 31 a la 36 en l'índex de competitivitat per comarques que elabora anualment l'Associació d'Empresaris Garraf-Alt Penedès-Baix Penedès. L'índex té en compte fins a 45 indicadors per aproximar-se a les condicions que presenten els diferents territoris per competir en una economia globalitzada.

De les comarques de la Catalunya Central, només l'Anoia (en la 23a posició, el 2015) i la Cerdanya (27) van aconseguir escalar alguna posició durant l'any passat en el rànquing, ja que la resta van mantenir-se igual que el 2014 o van perdre alguna posició. Així, el Bages es va mantenir com la tretzena comarca del país quant a recursos humans, empresarials, ambientals i d'infraestructures per ser competitiva, mentre que el Solsonès va perdre tres posicions (de la 21 a la 18) i l'Alt Urgell en va perdre una (de la 34 a la 35). El Moianès debuta al rànquing en la posició 34.

Per factors, el Moianès destaca com la comarca pitjor puntuada quant a infraestructures de transport i comunicacions, àmbit en el qual el Berguedà és el quart per la qua amb 2,9 punts sobre 100. Per la seva banda, la Cerdanya ho és en sostenibilitat mediambiental. Amb tot, aquesta és la sisena comarca en sostenibilitat social, segons l'estudi, un àmbit en el qual el Berguedà i l'Anoia figuren entre les sis darreres posicions.

El Bages es manté en una posició intermèdia en els grans deu àmbits de factors que presenta l'estudi (sostenibilitat social, sostenibilitat mediambiental, qualificació dels recursos humans i recursos per a l'educació i la formació professional, infraestructures de transport i comunicacions, disponibilitat de de sòl per a activitats econòmiques i innovació i desenvolupament tecnològic, entre d'altres) i només destaca, en negatiu, en el bloc d'esperit emprenedor i dinamisme empresarial, ja que l'estudi situa aquesta comarca en la 39a posició del rànquing.

El Barcelonès i el Vallès Occidental se situen un any més com les comarques més competitives de Catalunya, al davant del Baix Llobregat, el Segrià, el Tarragonès, el Gironès, el Vallès Oriental, el Maresme, el Garraf i el Baix Camp. Per contra, les comarques que presenten unes condicions menys favorables per competir al mercat global de béns i serveis intensius en coneixement i tecnologia són, novament, la Terra Alta, el Priorat, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.

Prem per veure més contingut per a tu