La tercera trobada de mutualitats catalanes que s'ha celebrat aquests dies a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, es va cloure ahir amb una sessió matinal en la qual el centenar llarg de representants de les 35 mutualitats catalanes assistents a la reunió van poder debatre sobre la visibilitat pública del sector, la gestió del talent i les seves relacions amb l'economia social. En aquesta ocasió, la trobada ha estat organitzada per la federació catalana de mútues socials i ha fet d'amfitriona la manresana MutuaCat.

Al llarg de diverses taules rodones que s'han celebrat aquests dies (en les quals figurava de convidat, entre molts altres experts en diferents àmbits, el director de Regió7, Marc Marcè) es van abordar tres qüestions fonamentals. Va ser sobre la visibilitat de les mutualitats, que es va concloure que "encara tenim feina perquè ens costa diferenciar-nos de les asseguradores", explicava Ricard Macià, director de MutuaCat i vicepresident de la federació catalana de mutualitats. "Com s'ha dit durant la jornada, hem der més atrevits", afegia Macià.

Respecte al vincle de les mútues amb l'entorn cooperatiu, Macià reconeixia que ara "hi ha feina per fer. No és que haguem viscut fins ara d'esquena els uns dels altres però gairebé. I podem compartir molts projectes, només falta concretar quins".

Al final de la jornada d'ahir, Macià valorava aquesta tercera trobada de mutualitats catalanes (les dues anteriors es van celebrar a Vilafranca del Penedès i a Granollers) de "molt satisfactòria. Tothom ha quedat molt content, tant del lloc com del contingut. S'ha fet molta feina".