Des de fa més de cinc dècades, Publicitat Clarena és el referent del seu sector a la capital del Bages. L'empresa va ser fundada l'any 1963 per Ignasi Clarena i actualment en porta les regnes la seva filla Imma.

Ignasi Clarena explica que va fundar l'empresa perquè tenia la inquietud de dirigir un negoci propi, i aquest sector li va semblar una bona opció. Els primers anys va instal·lar-la al seu propi pis, encara que al cap de poc ja es va traslladar a la seva ubicació actual, al número 38 del carrer Urgell de Manresa.

Imma Clarena, l'única de les quatre germanes que s'ha incorporat al negoci familiar, recorda com es va integar a l'equip de l'empresa del seu pare: «vaig venir a l'estiu del 1989 per ajudar i ja m'hi vaig quedar, fins ara».

Amb el pas dels anys, el sector ha canviat molt, i el mateix Ignasi Clarena, que explica, orgullós, que actualment als 90 anys encara va a les oficines cada dia al matí, recorda que, per exemple, portaven la publicitat que es projectaven als cinemes dels pobles o el contacte amb artistes perquè fessin els cartells de les festes majors de diferents municipis de la comarca del Bages. Tot i això, amb el pas del temps, la firma s'ha especialitzat en la distribució de publicitat porta a porta i també en la de cartells.

Actualment, l'empresa té una plantilla de 10 treballadors que fan el repartiment de fulls publicitaris diversos per la ciutat i també dels cartells. En aquest punt, Imma Clarena puntualitza que «som l'única empresa de Manresa que pengem cartells de manera totalment legal, amb tots els permisos».

Encara que habitualment és el client qui els entrega el material ja a punt per a la seva distribució, Clarena afirma que estan preparats per encarregar-se d'assumir tota la gestió d'una campanya publicitària, inclosa la impressió, quan el client els ho sol·licita. A més, la firma manresana gestiona la inserció de publicitat en mitjans de comunicació i anuncis oficials, encara que Imma Clarena reconeix que, amb la crisi econòmica, aquesta activitat ha perdut pes i cada cop estan més centrats en les seves especialitats, que són la distribució de fulls i cartells.

El seu àmbit d'activitat, segons els dos responsables de l'empresa, són les comarques del Bages, el Berguedà i Solsonès, encara que també arriben a d'altres punts de la Catalunya Central, com la Cerdanya i Osona, si el client els ho requereix. Addicionalment, poden prestar els seus serveis a qualsevol punt de l'estat, en aquest cas en col·laboració amb altres empreses locals.