El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va informar ahir que el reforç dels jutjats especialitzats en litigis per clàusules sòl dependrà de la càrrega de treball de cada un d'aquests òrgans.

D'aquesta manera, en el supòsit que un jutjat registri un baix volum d'assumptes, serà el mateix jutge titular qui resolgui les demandes sense necessitat de cap reforç extra, explica el CGPJ en una nota de premsa. A mesura que incrementi l'entrada de casos, es posaran en marxa els nivells superiors de reforç, com ara els nomenaments d'un jutge d'adscripció territorial, d'un lletrat de l'Administració de Justícia i de funcionaris per a la tramitació de les demandes.

La mesura es concretarà segons les circumstàncies de l'àmbit territorial del jutjat. La creació d'aquests òrgans s'emmarca dins del pla d'urgència per fer front al previsible augment dels litigis en matèria de clàusules sòl, que va fer reunir ahir el president del Tribunal Suprem i el CGPJ, Carlos Lesmes, i els vocals de la Comissió Permanent d'aquest òrgan.