Segueix-nos a les xarxes socials:

El Suprem no revisarà sentències fermes sobre les clàusules sòl

El tribunal no admet a tràmit un recurs presentat per clients del Popular

Els afectats van recórrer la sentència dictada en primera instància per un jutjat de Torremolinos, que el 31 d'octubre del 2016, dos mesos abans de la resolució del TJUE, va declarar la nul·litat per abusives de les clàusules sòl d'un contracte hipotecari subscrit amb el Popular. El magistrat va condemnar llavors l'entitat a recalcular les quotes des del 9 de maig del 2013, el límit temporal de reclamació imposat pel Suprem en la doctrina vigent fins al febrer, quan la sala civil va aplicar per primer cop les directrius europees.

L'acte exposa que l'ordenament jurídic espanyol preserva la fermesa dels veredictes davant posteriors canvis en la doctrina, ja sigui del Suprem o del TC. A més, recorda que, d'acord amb la llei, només es pot fer recurs de revisió contra resolucions judicials fermes quan el Tribunal Europeu de Drets Humans hagi advertit prèviament d'una violació del conveni comunitari, supòsit que no es compleix en el cas de les clàusules sòl abusives o no transparents.

Els consumidors estudien reclamar la responsabilitat patrimonial de l'Estat perquè els afectats per les clàusules puguin recuperar les quantitats abonades de més.

Prem per veure més contingut per a tu