Segueix-nos a les xarxes socials:

La polèmica plataforma Airbnb ofereix 68 allotjaments turístics a Manresa i voltants

Apartaments, habitacions i cases rurals formen part de l'estoc de la companyia a la capital del Bages

La polèmica plataforma Airbnb ofereix 68 allotjaments turístics a Manresa i voltantscarles blaya

Els viatgers interessats a hostatjar-se a Manresa i el seu entorn tenen la possibilitat de triar entre 68 allotjaments que ofereix la polèmica plataforma Airbnb a la capital del Bages i rodalies. Els preus oscil·len en un ampli ventall que va dels 18 euros la nit per una habitació en un edifici a la carretera de Vic fins a 201 euros per una casa amb piscina al terme municipal del Pont de Vilomara. Entremig, una variada oferta d'allotjaments, des d'apartaments fins a cases rurals.

De les 68 habitacions, pisos i cases disponibles, una quinzena estan ubicats en poblacions properes, com Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, el Pont de Vilomara, Navarcles, Castellgalí, Castellnou de Bages o Sant Salvador de Guardiola. El gruix, però, és a Manresa, majoritàriament al centre i, més concretament, al nucli històric i a l'entorn del passeig de Pere III. També als afores de la ciutat, com a Viladordis, es poden trobar allotjaments en oferta.

Entre els apartaments de lloguer en figuren d'empreses amb llicència d'establiment turístic com Urbi, Co-Jorba, o d'immobiliàries com Lonbar, que disposa de diversos apartaments de lloguer també a Barcelona.

L'oferta manresana genera força moviment i comentaris positius. Algunes de les ubicacions acumulen fins a una norantena de comentaris, amb una antiguitat, en alguns casos, que arrenca a la primavera del 2014. Diverses estades a la capital del Bages (que es ven com un enclavament proper a Barcelona i envoltat d'oferta paisatgística i patrimonial) coincideixen amb esdeveniments que atrauen milers de participants, com és el cas de l'Spartan Race. Amb tot, les estades es distribueixen per tot l'any, tot i que amb una incidència més alta en els mesos d'estiu. Els estadants són majoritàriament catalans i de l'estat.

La plataforma d'intermediació turística Airbnb, un nou model de negoci fundat el 2008, ofereix més de 3 milions de propietats en més de 65.000 ciutats de 190 països. La implantació de la companyia ha estat envoltada de diverses polèmiques, la darrera de les quals, per pisos rellogats.

Prem per veure més contingut per a tu