13 de desembre de 2017
13.12.2017
40 Años
40 Años

Álvaro Nadal pronostica una contenció de la factura de la llum per a l'any 2018

?El ministre d'Energia apunta que la part fixa del rebut, que representa el 60% del total, es congelarà ?Recorda que l'inici del 2017 va ser «molt difícil»

12.12.2017 | 23:51

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va augurar ahir que el preu de l'electricitat serà el 2018 inferior al d'aquest any. En una conferència organitzada per les Cambres de Comerç d'Espanya i de Barcelona, Nadal es va referir així al preu de la llum a Espanya i va recordar que la part fixa del rebut, que suposa el 60% del total, es congelarà el 2018.

El ministre va assenyalar que l'arrencada de l'exercici 2017 va ser «molt difícil» pels elevats preus del gas i per la pujada del preu del petroli. En una comparativa entre desembre d'aquest any i el mateix mes de l'anterior, va dir que «estem en preus equivalents», i va afegir que amb la mirada fixada en el 2018 és «relativament optimista» respecte als preus de l'electricitat, ja que «en condicions normals» haurien de ser «millors que el 2017».


L'efecte d'eliminar el carbó

Van acudir a la conferència d'Álvaro Nadal els presidents de les Cambres de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, i de Barcelona, Miquel Valls, així com empresaris i directius com el president de Seat, Lucca de Meo, o el director general de Telefònica a Catalu-nya, Kim Faura, entre d'altres. D'altra banda, el ministre Nadal va assegurar que l'eliminació de cop del carbó o de les nuclears com a fonts de generació d'energia a Espanya suposaria un augment del preu del 40%, el 25% a la base del rebut i el 15 % extra en períodes de repunts pronunciats de la demanda.


Base productiva necessària

Nadal dóna per descomptat que tothom voldria «descarbonitzar» l'economia o no haver de dependre de les nuclears, però ha remarca que per fer aquest pas s'ha de tenir «una base [productiva] que permeti consumir el que s'està consumint», i això solament es pot aconseguir actualment gràcies a fonts d'energia com la nuclear o el gas, ha remarcat.


Peatge més baix per als bascos

D'altra banda, el ministre nega un tracte discriminatori en la factura elèctrica a la indústria catalana, encara que admet que s'ha aplicat una rebaixa a un peatge elèctric que «té més incidència al País Basc». En aquesta línia, el titular d'Energia va recordar que el PNB es va avenir a negociar els pressupostos amb el Govern, i que en canvi els partits catalans no van fer aquesta aposta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit