16 de maig de 2018
16.05.2018
40 Años
40 Años

Manresa reconeix l'esperit emprenedor dels alumnes de batxillerat i formació professional

El Kursaal acull el lliurament dels premis Talent+Empresa i Idees Joves, en la 1a Setmana de l'Emprenedoria de Manresa

16.05.2018 | 08:38
Els estudiants guardonats a l´Idees Joves celebren els respectius premis

El teatre Kursaal de Manresa va ser escenari, ahir al matí, del lliurament de la quarta edició dels premis Talent+Empresa i del concurs Idees Joves, dos guardons convocats per la Cambra de Comerç, Althaia i la Generalitat, el primer, i per l'Ajuntament de Manresa, l'altre, que volen promoure l'emprenedoria entre els estudiants. L'acte es va celebrar en la primera edició de la Setmana de l'Emprenedoria a Manresa.

En el cas de Talent+Empresa, sis projectes desenvolupats per estudiants de formació professional van ser reconeguts ahir amb un premi que suposa l'acompa-nyament expert per convertir-los en negocis reals. La quarta edició d'aquests guardons ha tingut un destacat accent tecnològic, amb propostes que fan ús de les TIC en benefici de la salut, la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o l'aprenentatge.

Els treballs guardonats en aquesta edició han estat, en l'apartat de cicles formatius de grau mitjà, «Drinks for all», de Medina Olivares, Álvarez Almendros i Caelles Rodríguez, de l'Escola Joviat; «+Tempssemàfor», d'Isa Sánchez, de l'Escola Montserrat; i «ELAC», de Laura Pujol, Anna Escobar, Esther Codina i Cristina Martínez, de l'Escola Montserrat. En l'apartat de cicles formatius de grau superior, van ser premiats «SED4», de Gemma Navarrete, de l'INS Quercus; «Run to win», d'Àlex Ollé i Ferran Rovira, de l'INS Lacetània; i «Familyhort», de Zhor Khazzame i Zineb El Hghitni, de l'INS Guillem Catà.

Els projectes guardonats van ser dotats econòmicament per CaixaBank i la Patronal Metal·lúrgica del Bages. A més, els de grau superior estan premiats amb 2.500 euros en concepte de beca d'estudis a la UManresa-FUB. A banda d'això, els sis projectes tenen a la seva disposició 2.500 euros per a les despeses de la posada en marxa del negoci, gentilesa d'ICL Iberia i Grup Taelus.

L'Idees Joves, adreçat a joves de batxillerat i cicles formatius, va premiar «Innova Lignum», de Joan Puigdellivol i Albert Romero, de l'IES Guillem Catà (millor idea empresarial); «Dentalmobil», de Margarita Pérez, de la FUB (accèssit a millor idea empresarial); «VR Creation System», d'Abel Rosado i Núria Casas, de l'IES Pius Font i Quer (millor pla de viabilitat); «Foodfilm», de Maria Casas i Martí Roura , de l'IES Pius Font i Quer (accèssit a millor pla de viabilitat); «Run to win», d'Àlex Ollé i Ferran Rovira, de l'IES Lacetània (premi especial al projecte més innovador); «Food 35», de Paula Gutiér-rez i Paula Aymerich, de l'IES Pius Font i Quer (premi especial al projecte més ben treballat); «Me'l Cuides?», de Miquel Àngel López, de la Joviat (premi especial al projecte amb més impacte positiu); i «Midas», d'Oriol Martín, Cristian Jover i Isaac Garcia, de l'IES Lacetània (premi especial al projecte més cooperatiu).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema