Els pilots i els auxiliars de vol de l'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair convocaran una nova vaga en diversos països de la Unió Europea (UE), entre els quals Espanya, per al proper 28 de setembre, si bé la data definitiva encara podria variar, va confirmar a Efe una font sindical a Bèlgica.

L'atur tindrà efecte almenys a Espanya, Portugal, Itàlia, Bèlgica i Holanda, i, en principi, es fixarà el dia 28, tot i que la data definitiva s'anunciarà dijous que ve a Brussel·les, abans d'una reunió entre sindicats i membres de les direccions generals de Transport i d'Ocupació de la CE. En aquesta entrevista hi haurà representats els treballadors d'Itàlia, Espanya, Portugal, Bèlgica i Holanda de l'aerolínia de baix cost, els quals sol·licitaran a l'Executiu comunitari que actuï «contra el model pervers de Ryanair, copiat per altres companyies i precaritzant el sector aeri».

Avui, els pilots i auxiliars de vol de Ryanair a Alemanya han convocat una aturada de 24 hores i de moment l'aerolínia ha cancel·lat 150 vols en aquest país.