Home Meal, la societat propietària de la cadena de establiments de menjar preparat Nostrum (que té seu a Sant Vicenç de Castellet), ha presentat preconcurs de creditors, després que una de les seves entitats creditores hagi decidit embargar els comptes de l'empresa. La companyia, que cotitza al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), va anunciar el mes de setembre passat un principi d'acord per a refinançar tot el seu deute a curt termini, per un import aproximat de 10 milions d'euros. Aquest pacte incloïa un acord amb les nou entitats financeres que conformaven el 'pool' bancari, així com amb les forquilles de pagarés a un any cotitzats a Luxemburg.

No obstant això, l'empresa que presideix Quirze Salomó ha informat aquesta dimarts a la nit que "la decisió unilateral i d'última hora d'una sola de les entitats del 'pool' bancari d'embargar els comptes de la societat ha provocat la ruptura de l'acord de refinançament", impedint a Home Meal "operar normalment".

La firma catalana afincada al Bages considera que aquesta decisió no només perjudica els seus interessos, sinó també els de la resta de la banca i pagarés cotitzats, que componen més del 90 % del deute de la societat. Davant aquesta situació, Home Meal s'ha vist obligada a presentar preconcurs de creditors "per salvaguardar el bé comú, la continuïtat de la societat, així com els interessos dels accionistes, resta de creditors, treballadors, clients i proveïdors". "Aquest pas permet a la companyia continuar amb les seves operacions i amb les negociacions en curs per al refinançament del deute", remarca la societat en un comunicat.

Home Meal va doblar les seves pèrdues el 2017 i va acabar l'exercici amb uns números vermells de 3,46 milions d'euros, front als 1,52 milions de pèrdues del 2016.La societat porta a més gairebé un any immersa en el llançament de la seva pròpia criptomoneda, denominada Meal Token.L'objectiu del grup català era captar 50 milions d'euros a través d'aquesta oferta inicial de moneda (ICO, per les seves sigles en anglès) per finançar el seu pla d'expansió, que preveia passar dels 130 establiments actuals als 800 en tot Europa en un termini de cinc anys.

No obstant això, el llançament d'aquesta criptomoneda, que va ser anunciada per Quirze Salomó al desembre del 2017 i que acumula diversos mesos de retard, pot quedar finalment en l'aire davant la complexa situació econòmica en la que entra ara la companyia.