Endesa ha llançat un macroplà per instal·lar més de 108.000 punts de recàrrega públics i privats per a vehicles elèctrics a Espanya durant els pròxims cinc anys, amb la qual cosa el grup vol fer «un pas fonamental» com a contribuïdor i promotor cap a l'electrificació de l'economia.

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, va destacar que la mobilitat elèctrica «és un pilar estratègic» per al grup, que, amb el llançament d'aquest pla «molt ambiciós», demostra que és «un ferm creient» en la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització de l'economia.

Aquest pla, la posada de llarg del qual va tenir lloc en un acte celebrat al Teatre Goya de Madrid amb la presència del president de la companyia, Borja Prado, es materialitzarà sota la marca Endesa X, la nova línia de negoci de l'energètica que oferirà serveis de valor afegit i solucions tecnològiques innovadores en el món de l'energia. Prado va considerar que la iniciativa suposa «el pla més ambiciós» posat en marxa a Espanya en matèria de mobilitat elèctrica. En concret, s'instal·laran més de 8.500 punts de recàrrega públics del 2019 al 2023, la inversió ascendirà a 65 milions d'euros; i també 100.000 punts privats en pàrquings residencials i corporatius. D'aquests punts, més de 2.000 s'instal·laran entre el 2019 el 2020 per donar accés a la infraestructura al 75% de la població espa-nyola, connectant les principals ciutats (de més de 35.000 habitants) i carreteres, i així cobrir els 15.000 quilòmetres de vies principals i àrees urbanes.