15 de desembre de 2018
15.12.2018

ICL va generar el 2017 un impacte econòmic de 280 milions d'euros

La companyia va invertir 71,5 milions i va contractar 67 nous treballadors

14.12.2018 | 23:52
Instal·lacions de la minera ICL a Súria

ICL Iberia Suria&Sallent va invertir l'any passat 71,5 milions d'euros i va generar un valor econòmic directe de 280 milions d'euros, segons es desprèn de la darrera edició, corresponent a l'any 2017, de la memòria de sostenibilitat de la companyia. Es tracta del quart any consecutiu que la minera publica aquest informe, que pretén reflectir el «compromís» d'ICL «amb la societat, els treballadors, els proveïdors i l'entorn més immediat, així com amb el desenvolupament plenament sostenible», segons explica la companyia.

Segons Carles Aleman, conseller delegat d'ICL Iberia Súria&Sallent, «un any més complim el compromís de donar a conèixer totes les nostres dades i posar-les a l'abast de tothom. Es tracta d'un pas més envers la transparència i la mineria sostenible, un objectiu pel qual treballem dia a dia i que estem fent realitat».

Per al principal responsable de la mineria bagenca, «el 2017 va ser un any de molts canvis, amb noves instal·lacions en marxa i altres infraestructures en construcció. Aquests canvis han començat a tenir un impacte positiu sobre l'exercici del 2017 i més notable durant el 2018, i ens apropen als nostres objectius de producció i sostenibilitat».

La Memòria Social destaca especialment la inversió realitzada per ICL en la gestió ambiental, que ha suposat un augment del 50%, fins arribar als 11,2 milions d'euros el 2017. D'altra banda, les dades de la memòria reflecteixen un augment de la participació de la plantilla en formació en seguretat (més de 1.300 participants), cosa que s'ha traduït en una reducció de les ràtios d'accidentalitat, segons insisteix la companyia.

D'altra banda, l'any 2017 es van contractar 67 nous treballadores i treballadors de plantilla i empreses subcontractades i s'ha continuat augmentant el percentatge de treballadors locals (87%). Les exportacions es van incrementar fins al 87% , així com la xifra de sal venuda, que va arribar fins a 1.269.052 milions de tones durant l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit