14 de febrer de 2019
14.02.2019
Regió7

El Govern decreta una segona moratòria d'obres a la Costa Brava

No es podrà construir en terrenys de segona línia de mar de 15 municipis costaners

14.02.2019 | 00:09

El departament de Territori i Sostenibilitat ha ampliat la moratòria de noves llicències urbanístiques a 80 sectors de sòl urbanitzable que es troben a segona línia de mar en quinze municipis de la Costa Brava. A més, s'afegiran a la primera moratòria fins a vuit zones noves de primera línia de mar que no estaven en pendent però que podrien provocar un important impacte ambiental.

Aquesta mesura arriba amb l'aprovació de l'avanç del Pla director urbanístic (PDU) que revisarà disset municipis que no tenen les normatives urbanístiques adaptades al marc legal català. En total, revisarà 165 sectors de sòl urbanitzable. A més a més, aquest avanç del PDU també analitzarà totes les parcel·les que hi hagi a primera línia de mar. A partir d'aquí, el nou planejament decidirà quins ter-renys es desclassifiquen i quins no.

La Generalitat de Catalunya segueix abordant la protecció del litoral gironí i, per aquest motiu, ahir va aprovar una segona moratòria de llicències urbanístiques per a terrenys que estan a segona fila de mar. El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, va detallar que aquesta segona moratòria engloba 80 sectors, que representen «911 hectàrees amb potencial de 12.000 habitatges i afecta a quinze municipis». En paral·lel a la segona moratòria, el departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit incloure vuit nous terrenys de sòl urbà no consolidat a la primera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit