22 de febrer de 2019
22.02.2019
Regió7

Gest! reuneix empresaris per la formació dual tèxtil

L'associació i la patronal Texfor busquen nous col·laboradors per al cicle

21.02.2019 | 23:51
Un moment de la reunió a l'institut Guillem Catà

Empresaris del sector tèxtil es van reunir dimecres passat a l'institut Guillem Catà de Manresa en un acte organitzat per l'associació de professionals sèniors Gest! i per Texfor per intercanviar impressions sobre els estudis de Formació Professional de Tèxtil-Dual del Guillem Catà, del qual enguany ja s'imparteix el segon curs.

Durant l'acte es va fer un balanç de la trajectòria dels dos primers cursos del cicle i es van abordar les perspectives per al tercer, la prematrícula del qual s'inicia el proper mes de maig.

Cada un dels dos cursos en desenvolupament del cicle de grau mitjà té una desena d'alumnes inscrits. L'aula de pràctiques del cicle és instal·lada al Museu de la Tècnica, amb un equipament cedit per un grup d'industrials del sector, «interessats en la formació pràctica dels possibles nous membres de les seves empreses», segons expliquen fonts de Gest! Després de tractar sobre els cursos en particular, els assistents a la trobada van parlar de les problemàtiques que presenta el sector i la necessitat de donar-li un nou impuls per adaptar-lo a les grans innovacions tecnològiques que estan impulsant aquest mercat. Segons Josep Sinca, de Gest!, «es tracta de tenir al Bages uns estudis de l'àmbit tèxtil adaptats als nous reptes». Així doncs, es busca que més empreses tèxtils del territori se sumin al cicle per afavorir la pràctica dels alumnes inscrits. Amb aquesta finalitat, es plantejaran unes reunions periòdiques per anar seguint aquestes previsions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit