El Tribunal Suprem ha anul·lat una sanció de 25,7 milions d'euros imposada el 2014 per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a Telefónica per les condicions de permanència imposades per la compa-nyia a petites i mitjanes empreses en perjudici d'altres operadors.

L'operadora va recórrer la sanció davant l'Audiència Nacional, que va decidir a favor seu, i posteriorment l'Estat va presentar un recurs de cassació que és el que ha estat rebutjat pel Suprem.

En la sentència, datada el 18 de febrer passat, la sala contenciosa assenyala que l'apreciació de la CNMC, que considera els descomptes practicats com una restricció, no figura degudament acreditada. A més, no s'ha provat que la conducta de Telefónica amb la posada en marxa dels contractes de serveis de comunicacions especials per a pimes per a la fidelització dels seus clients sigui il·lícita.

L'actuació de l'operadora, prossegueix el Tribunal Suprem, no afecta la lliure competència, i no infringeix la Llei de Defensa de la Competència i del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) tal com sostenia la CNMC.