L'empresa Saltamos.es, l'únic centre de paracaigudisme de Barcelona, que opera a l'aeròdrom Barcelona-Bages (LEMS), ubicat en unes àmplies instal·lacions a Sant Fruitós de Bages, celebrarà el proper 4 de maig el seu quart aniversari amb una festa a la seva seu. El projecte, que proposa una activitat que combina aventura, esport, natura i oci, arriba als seus quatre anys d'existència havent acumulat més de 25.000 salts adreçats al públic en general. L'empresa ofereix la possibilitat de saltar des d'una alçada de 4.000 metres, sobrevolant el Pla de Bages a 200 quilometres per hora durant 60 segons. L'experiència permet veure des de l'aire les muntanyes de Montserrat, l'interior de Catalunya i els Pirineus. Les condicions climàtiques favorables del territori i l'entorn natural del Pla de Bages «fan possible gaudir del paracaigudisme en plenitud», segons destaca la mateixa empresa.

El centre també programa cursos especialitzats per obtenir la llicència federativa de paracaigudista. Les instal·lacions són d'accés lliure i tenen la pista d'enlairament i aterratge, un hangar, dos avions i un espai amb cafeteria, piscina i zona de descans. Segons avança, l'empresa té previst potenciar el centre de paracaigudisme amb nous espais de cara al futur. A més, l'aeròdrom Barcelona-Bages (LEMS) mantindrà la seva activitat de manera exclusiva a tota l'àrea d'influència de la capital catalana perquè és l'única zona de la demarcació de Barcelona apte per saltar en paracaigudes respectant plenament les normatives de seguretat i les restriccions de l'espai aeri.

Amb motiu del quart aniversari, l'empresa prepara una jornada lúdica gratuïta de portes obertes a l'aeròdrom en què es programaran salts d'exhibició, acrobàcies, un concurs de precisió i hi haurà la participació de l'exèrcit de l'aire. L'esdeveniment, Saltamos Festival, que tindrà lloc el dissabte 4 de maig, també inclourà una oferta lúdica amb la presència de food trucks, música en directe i espai d'expositors de marques esportives. En paral·lel, es programaran noves exhibicions després de l'estiu amb altres competicions que portaran fins a l'únic centre de paracaigudisme de Barcelona altres modalitats de salts espectaculars.