El cost anual dels suborns puja a més de 1,5 bilions de dòlars (1,3 bilions d'euros), xifra que representa aproximadament el 2% del PIB mundial, segons va indicar ahir Lagarde, que va assenyalar la lluita contra la corrupció com un dels desafiaments a escala mundial, juntament amb el canvi climàtic.

Els estudis més recents de l'FMI posen en relleu l'elevat cost fiscal de la corrupció, que provoca una pèrdua massiva d'ingressos públics i una despesa pública de menys qualitat.

D'aquesta manera, l'anàlisi de l'FMI conclou que un nivell inferior de corrupció està associat a un nivell més elevat d'ingressos tributaris, ja que s'observa una diferència de fins al 4% del PIB entre els països, mentre que també sembla que existeix un vincle entre una millor governança i puntuacions acadèmiques més altes i una despesa més eficient en infraestructures. «Aquestes noves anàlisis confirmen el que tots sospitem des de fa temps: la corrupció redueix el creixement i augmenta la desigualtat», va afirmar Lagarde.