El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, participaran en la 35a Reunió del Cercle d'Economia, que se celebra a Sitges el 30 i 31 de maig i l'1 de juny, si bé tots dos mandataris no coincidiran.

Aquest influent lobby econòmic català va donar a conèixer ahir el programa de les jornades d'aquest any, una trobada que serà inaugurada dijous 30 de maig a la tarda pel president Torra i clausurada pel president del Govern dissabte 1 de juny, tots dos acompanyats pel president d'aquesta entitat, Juan José Brugera.

Aquest any les jornades de Sitges se celebren poc després de la macroconvocatòria electoral del 26 de maig, formada per les municipals, les europees i per autonòmiques en moltes comunitats, i després de les recents eleccions generals del 28 d'abril.

La ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, són altres ponents ja confirmats per l'organització de l'esdeveniment, que aquest any porta per lema «Un món desordenat: economies en transició, democràcies en perill».

També està confirmada a la capital del Garraf la presència del vicepresident del Govern Pere Aragonès, encara que no s'ha fixat encara quan hi intervindrà. Fonts del Cercle d'Economia han precisat a Efe que estan pendents de confirmació d'assistència tant el president del PP, Pablo Casado, com el de Ciutadans, Albert Ri- vera. El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el conseller delegat de Ciments Molins, Julio Rodríguez, són alguns dels representants empresarials que participaran en aquestes jornades.

L'economista Branko Milanovic; el responsable digital de Seat, Fabian Simmer; el president de la Fundació Cercle d'Economia, Antón Costas; el conseller delegat de l'empresa tèxtil Jeanologia, Enrique Silla; el confundador de Marfeel, Juan Margenat, i la consellera delegada d'ASTI TechGroup, Verònica Pascual, són altres directius o emprenedors que acudiran a Sitges. També seran presents en aquesta edició l'Alta Comissionada per a l'Agència 2030 del Govern, Cristina Gallach; el delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, així com la directiva del Financial Times Gillian Tett i el premi Pulitzer Anne Applebaum