L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya es va situar en el 0,7% el juny, tres dècimes menys que la xifra interanual del maig, segons va informar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La xifra és la més baixa des del setembre del 2016, quan es va situar en el 0,4%. D'aquesta manera, l'IPC manté la tendència a la moderació iniciada el mes passat després de tres mesos consecutius de pujades.

Al conjunt de l'Estat, també es va registrar la taxa més baixa des del setembre del 2016, en situar-se al 0,4%. Aquesta taxa es deu a la baixada del preu dels carburants, l'electricitat i els combustibles líquids.

Pel que fa a Catalunya, la baixada interanual de preus més destacada es dona a l'electricitat, el gas i altres combustibles, que baixen el 4,4%. També baixa la taxa dels preus del transport (-0,4%) i les comunicacions (-0,1%). En canvi, pugen el 2,4% els preus de restaurants i hotels, l'1,7% el preu de les begudes i la mateixa taxa el del lloguer.

Al conjunt de tot l'Estat, els grups que han influït en la moderació de la pujada interanual de preus són el transport i l'habitatge. En termes mensuals, destaca la baixada del 4% dels combustibles líquids i del 3,7% del preu dels carburants. A més, el vestit i calçat baixa l'1,3% per l'efecte de les rebaixes.

Per comunitats, els preus van augmentar arreu a excepció de Melilla (-1%) i Ceuta (-0,1%). L'increment més alt va ser a Navarra (1%).