El president i director general de Bon Preu, Joan Font, va acordar aquest dijous comprar al seu germà, Josep Font, el 50% de les accions del grup, segons un comunicat de la companyia difós aquest divendres.

L'acord arriba després de diversos mesos de negociacions i dues setmanes després que l'Audiència de Barcelona resolgués a favor de Joan Font i rebutgés valorar el 50% de Bon Preu.

En la seva sentència el tribunal ratificava la del Jutjat Mercantil 8 de Barcelona, que va absoldre Joan Font de "totes les pretensions formulades en contra seva" i va condemnar el seu germà a pagar els costos del procediment.

Amb l'acord, el president passarà a tenir el 100% de les accions del grup, que dona feina a 7.327 persones i l'any 2018 va facturar 1.347 milions d'euros, cosa que va suposar un creixement del 12,4% respecte a l'any anterior.

Va ser al juliol del 2017 quan Josep Font va exercir el seu dret de separació i va reclamar al seu germà que li comprés el seu 50% de la companyia, per la qual cosa es van encarregar dues auditories.

El problema va venir quan Mazars, que va rebre l'encàrrec de Josep Font, va valorar el grup en 954 milions d'euros i Faura Casas, que va treballar a instàncies de Joan Font, en 384 milions, cosa que suposa una diferència superior al 25% i va comportar una segona ronda de valoracions, tal com marquen els estatuts.

Així, posteriorment, Espai d'Inversions va designar Grant Thornton, que va fer una valoració de 1.061 milions, i Baloo d'Inversions va contractar KPMG, que va fixar un preu de 601 milions, i es va generar novament una diferència superior al 25%.

Davant d'aquesta situació, Joan Font va decidir optar per l'escissió i el seu germà el va demandar i va sol·licitar a la jutgessa que fixés el preu de la companyia tenint en compte les diferents valoracions.