El president del BBVA, Carlos Torres Vila, el conseller delegat Onur Genç i la country manager de BBVA a Espanya, Cristina de Parias, es van reunir, ahir a Barcelona, amb l'equip directiu del banc a Catalunya per tractar els reptes i oportunitats que ofereix aquest territori, on més del 60% de les empreses són clients seus.

El banc continuarà posant el focus en l'impuls en la vinculació dels seus clients, informen fonts de l'entitat. Durant la trobada, que va tenir la presència del director territorial de Catalunya, Xavier Llinares, i del director regional, Joan Piera, els directius van fer balanç del creixement que ha experimentat el BBVA a Catalunya durant els últims anys, després de la integració d'Unnim i CatalunyaCaixa.

El banc ha duplicat la inversió en consum, amb un creixement del 92%; destaca, «també de forma important», el creixement del 72% en fons d'inversió, assenyala l'entitat. En aquesta línia, els directius van remarcar que aquesta integració és «un clar exemple dels valors del BBVA», ja que ha integrat «en un sol equip persones de diferents entitats i ha convertit el banc en un referent en aquest territori». Actualment, el BBVA té més de 5.000 empleats a Catalu-nya, dels quals el 79% provenen de la integració d'aquestes caixes catalanes i el 21% del BBVA. Així mateix, van posar en relleu «l'èxit del model de distribució i transformació del BBVA a Catalunya, que situa les vendes digitals del banc en aquest territori en el 47,5% i els clients digitals, gairebé en el 60%».

Pel que fa a les oportunitats i reptes que ofereix Catalunya, recorden que les previsions del BBVA Research apunten que l'economia creixerà el 2,2% el 2019 i el 2% el 2020. El servei d'estudis del BBVA preveu que aquest creixement generi 126.000 llocs de treball a Catalunya i que redueixi la taxa d'atur fins al 9,8% al final del 2020. En aquest context, «el BBVA seguirà treballant per oferir el millor servei per a tots els seus clients».