El preu dels cotxes va experimentar un increment del 0,9% el passat mes de setembre respecte de fa un any, cinc dècimes menys que en la comparativa interanual d'agost, davant l'Índex de Preus de Consum (IPC) general que va retallar dues dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,1%, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En la variació amb el mes anterior, la pujada del preu dels cotxes es va situar en el 0,2%, mentre que durant els nou primers mesos de l'exercici actual aquesta variable va experimentar una variació a l'alça del 0,9%.

Per la seva banda, les motocicletes van registrar un increment de l'1,1% en el seu preu al setembre en la comparativa interanual, alhora que a la intermensual la pujada va ser d'una dècima i de sis dècimes des que donés començament l'any actual.

Les peces de recanvi i accessoris per a vehicles es van abaratir dues dècimes en termes interanuals el mes passat, tot i que es van encarir tres dècimes a la intermensual. Des del gener, la caiguda en el preu va ser de tres dècimes.

De la seva banda, els carburants i lubricants van comptabilitzar una disminució de l'1,9% en el seu preu al setembre respecte al mateix mes de l'any previ, amb una pujada del 0,3% mensual i el 7% el 2019.

Els serveis de manteniment i reparació de vehicles, per la seva banda, van registrar un increment de preu de l'1,3% en la comparativa interanual i es van mantenir estables.