Home Meal Replacement, l'empresa propietària de la cadena de plats preparats Nostrum, ha presentat un escrit al jutjat mercantil número 6 de Barcelona demanant que s'acordi l'obertura de la fase de liquidació de la societat. Així ho ha comunicat al mercat alternatiu borsari (MAB), on cotitza.

Segons informava ahir el diari Expansión, aquest jutjat ha rebut una oferta de la companyia Masia Artesana per quedar-se la marca.

Al juliol, Home Meal va anunciar que tancaria les seves cuines centrals, situades a Sant Vicenç de Castellet, mitjançant un ERO ja acordat aquest mes amb els seus treballadors, i que compraria el menjar a un proveïdor.

Precisament Masia Artesana és la companyia amb la qual Home Meal va subscriure un acord perquè elaborés els productes comercialitzats amb la marca Nostrum. La família Tero, propietària de Masia Artesana, vuitena generació d'agricultors, és una marca de referència en producció de porc ecològic en l'àmbit nacional i el 2014 va adquirir una planta de plats preparats per iniciar el seu camí en la categoria dels menjars preparats.

El mes de febrer passat, Home Meal Replacement va presentar concurs voluntari de creditors -l'antiga suspensió de pagaments- i va cessar el seu fundador, president i conseller delegat, Quirze Salomó.

Home Meal va tancar a l'agost la seva desena de botigues pròpies i ara té uns 78 locals franquiciats, mentre que ultima un segon ERO per acomiadar la resta de treballadors de l'empresa, unes 40 persones, apunta Expansión. El 2018, Nostrum fins i tot va intentar captar nous recursos mitjançant el llançament de la seva pròpia divisa digital, el Meal Token, tot i que el projecte no es va materialitzar.

Home Meal va doblar les seves pèrdues l'any 2017 i va acabar l'exercici amb uns números vermells de 3,46 milions d'euros, davant els 1,52 milions de pèrdues del 2016.