El president de Seat, Luca de Meo, ha posat avui en valor els últims anys d'activitat de la marca a Espanya, en els quals ha encadenat rècords de vendes, i, en relació a les protestes als carrers a Catalunya després de la sentència del procés, ha subratllat: "l'únic que demano és que em deixin treballar".

En un contacte amb els mitjans de comunicació, De Meo ha recordat que fa un parell de setmanes, coincidint amb la vaga general convocada per un sindicat independentista en protesta per la sentència del Tribunal Suprem, la direcció i els sindicats de Seat van acordar tancar la planta després sentir "por" i "preocupació".

"Nosaltres no tenim l'arrogància de voler opinar de coses que estan molt per sobre del nostre paper. Jo només sóc un tio que fabrica i ven cotxes. No he de dir res si (les protestes) no impacten en l'operativa, però fa un parell de setmanes si que vam estar preocupats", ha explicat l'empresari italià.

El temor de Seat era que les protestes, que incloïen talls de carreteres, impactessin en l'operativa de la companyia, que treballa amb un sistema molt precís d'arribada de components i acoblament de vehicles.

"Jo no puc treure cotxes als quals els falti el volant", ha posat com a exemple De Meo, després de recordar que a la planta de Martorell (Baix Llobregat) entren cada dia 16 milions de peces.

Passats aquests moments, De Meo s'ha mostrat confiat avui en la capacitat de la companyia de gestionar el dia a dia. "Nosaltres gestionem bé la situació i les coses van bé. Tant de bo que segueixin així", ha dit.

El president de Seat ha explicat que ahir a la nit va coincidir en el sopar de lliurament dels XII Premis Carles Ferrer Salat de Foment del Treball amb el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, amb el qual va intercanviar algunes impressions respecte a la situació a Catalunya.

De Meo i Aragonès van comentar la proposta realitzada la setmana passada pel Govern de reunir-se a Wolfsburg (Alemanya), on el Grup Volkswagen té la seva seu, amb directius del consorci per intentar tranquil·litzar-los sobre la situació.

Després d'assegurar que la direcció de Seat parla "sempre" amb Wolfsburg, De Meo ha insistit que la marca espanyola "s'ha guanyat el dret de ser amos" del seu "destí" i ha afegit: "No hem de trucar el papa" per prendre decisions.