El sindicat Élite Taxi, majoritari al sector, preveu dur a terme marxes lentes del 23 al 27 de febrer a Barcelona, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress (MWC), si les negociacions amb les administracions per reforçar el control dels vehicles VTC no arriben a bon port.

El portaveu del sindicat, Alberto Tito Álvarez, preveu registrar avui els permisos per fer aquestes possibles mobilitzacions, consistents en marxes lentes des de l'aeroport Josep Tarradellas fins a la plaça Espanya de Barcelona, i viceversa, a partir de les 8 del matí i durant cinc hores.

«No fos cas que ens multin», va afirmar en un comunicat Álvarez, després de conèixer que la Generalitat l'ha sancionat amb 8.000 euros per encapçalar les protestes del sector de fa un any.

El departament d'Interior el responsabilitza dels «desordres» que van causar les mobilitzacions que els taxistes van dur a terme del 17 al 24 de gener del 2019 per exigir una major regulació dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), en considerar-lo el líder de les protestes.

En un comunicat, Alberto Álvarez explica que totes les decisions que van prendre els taxistes en aquella vaga van ser assembleàries i que els representants del sector es van convertir en «mers interlocutors» que van voler vetllar perquè la situació no es descontrolés i la ciutat no acabés «desbordada».