Vadevi.cat ha celebrat aquest dijous la primera edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards, un concurs dels millors vins escumosos rosats del món, per "reivindicar aquestes elaboracions i situar-les en el lloc que correspon", segons un comunicat dels organitzadors.

L'espai Wito de Riedel Selecció ha acollit el tast del jurat, que proclamarà els guanyadors aquest diumenge a la Llotja de Mar, amb el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell; el director d'Incavi Salvador Puig, i la directora de la Barcelona Wine Week, Marta Macías.

Hi concursen més de 80 mostres, que el jurat tasta a cegues, i el director de Riedel Euroselecció, Jordi Bort, ha destacat que és "el primer concurs en què cada mostra es tasta amb la copa més adequada" perquè l'avaluació es fa amb copes varietals específiques.

MÈTODES ANCESTRAL I TRADICIONAL

També és "el primer concurs" en què es dedica una categoria als escumosos rosats que s'han elaborat seguint el mètode ancestral.

Quant als de mètode tradicional, es divideixen en tres categories: criança de fins a 15 mesos, envellits de 15 a 30 mesos i criança de més de 30 mesos: cada categoria tindrà tres premis i el vi de més puntuació guanyarà el 'Gran Or'.

El jurat el formen Jordi Martínez (Millor Sommelier del Cava 2017); el sommelier i amo de Taca de Vi, Enric Català; l'escriptor Jordi Melendo; Rafel Sabadí, premi Ruinart Challenge; Jofre Tarrida, amo de Cal Pere Tarrida i premi Nas d'Or 2013; la sommelier Clara Antúnez; la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; Carles Punyet, sommelier de distribució; Xavier Roig, responsable de Cal Feru, i la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras.