13 de agost de 2020
13.08.2020
Regió7

La direcció de Rus rebaixa l'ERO a 166 treballadors

Les negociacions amb el comitè d'empresa segueixen sense acord

12.08.2020 | 23:12
Treballadors de Rus a les portes de l'ACEB, on es va fer la reunió

La direcció de Montajes Rus va proposar ahir al comitè d'empresa rebaixar el nombre d'acomiadaments a 166, el 33% menys dels que va plantejar inicialment quan el 21 de juliol passat va anunciar que presentaria un ERO. Ho va fer després que ICL, empresa que els tenia subcontractats a la mina de Vilafruns, anunciés el tancament de les instal·lacions.

Tot i la rebaixa, el comitè i la direcció segueixen sense arribar a un acord. Cal recordar que el proper 23 d'agost finalitza el període de negociacions.

En la reunió celebrada ahir entre el comitè d'empresa i la direcció, la cinquena, l'empresa va plantejar la rebaixa.

Pel que fa a les indemnitzacions, l'empresa va suggerir el pagament a 22 dies per any treballat –amb un topall de 12 mensualitats. També que les indemnitzacions superiors als 11.000 euros es pagaran en dos teminis: el 70% en el moment de l'acomiadament i el 30% restant en un termini de 60 dies.


Proposta d'ICL

Fonts sindicals van explicar a l'agència de notícies ACN que s'oposen a la darrera proposta de l'empresa i que mantenen la voluntat d'evitar el màxim d'acomiadaments. Cal recordar que el comitè va suggerir a Montajes Rus ajornar l'ERO i aplicar un ERTO fins al setembre, quan es preveu que ICL presenti el seu pla de viabilitat, on s'espera que es plantegi un quart torn i fins i tot un cinquè torn de treball.

Els sindicats creuen que amb l'ampliació es podrien reabsorbir més llocs de treball de Montajes Rus.

Els sindicats també són partidaris d'aturar l'ERO fins al mes de setembre, que és quan hi ha prevista una reunió entre el comitè d'empresa de Montajes Rus, direcció d'empresa, ICL, delegació del Govern a la Catalunya Central i consells comarcals del Bages i Berguedà per abordar el tancament de la mina.

En declaracions a aquest diari, el president del comitè d'empresa de Montajes Rus, Òscar Casado, va explicar que les negociacions entre els representants dels treballadors i la direcció de l'empresa no faran un pas endavant fins que ICL presenti el pla de viabilitat de l'activitat minera al Bages.

Sense disposar d'aquest document, va lamentar Òscar Casado, les negociacions no podran avançar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook