El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va destacar ahir el «fort impuls» que s'ha donat al Corredor Mediterrani, i creu que, en el context de suport europeu, aquesta infraestructura serà «definitivament» una «prioritat» i permetrà arribar «més enllà» fins i tot dels objectius que hi havia abans de la pandèmia.

Ábalos va fer aquestes declaracions davant els mitjans de comunicació durant la seva visita a Castelló per signar un protocol d'actuació per al desenvolupament de l'Agenda Urbana Espanyola entre la Secretaria General d'Agenda Urbana i Habitatge i l'Ajuntament.

El titular de Transports, que va indicar que s'està intentat que l'AVE Madrid-Castelló es recuperi «al més aviat possible», va apuntar que, a més, hi ha una «gran oportunitat» per al Corredor Mediterrani. «Crec que en aquest context que tenim de suport europeu el Corredor serà definitivament una prioritat i ens permetrà arribar més enllà fins i tot dels objectius que teníem abans de la pandèmia», va afegir.

Quant a les obres del Corredor Mediterrani entre València i Castelló, Ábalos va assenyalar que la presidenta d'Adif li ha traslladat el «bon avanç» d'aquestes i, per tant, «la previsió és complir amb l'anunciat», va dir.

«Estem complint de moment amb totes les previsions i som davant una gran oportunitat respecte als recursos perquè el Corredor Mediterrani perfectament encaixa en totes les característiques que exigeix el fons de reconstrucció, per això continuarem fent altres trams que estaven amb una altra previsió d'objectius», va destacar el ministre.

«El Corredor Mediterrani serà una prioritat absoluta d'aquest Govern i jo espero veure'l culminat», va sentenciar.