Seat reunirà avui el seu consell d'administració per aprovar molt probablement el nomenament com a nou president de la companyia l'actual vicepresident comercial i home fort de Cupra, Wayne Griffiths.

Fonts del sector han apuntat que el consell d'administració donarà llum verda amb gairebé total seguretat a aquest nomenament, que fa mesos que s'espera i que tancarà una etapa d'interinitat de la marca. Griffiths substituirà l'alemany Carsten Isensee, president des de la sortida de Lucca de Meo el gener, quan el directiu italià va fitxar pel grup Renault.

El nom de Wayne Griffiths ha estat sempre en totes les travesses per ocupar la presidència de la companyia automobilística i en els últims mesos ha anat acumulant càrrecs de responsabilitat que deixen clar el pes en la firma d'aquest directiu britànic. A més de vicepresident comercial i de màrqueting de Seat, Griffiths és president del consell d'administració de Seat i president i conseller delegat de Cupra, la filial esportiva de la companyia. Els sindicats de Seat veuen bé el nomenament del directiu, ja que té un perfil comercial que creuen que ajudarà a reimpulsar la marca, i posen en valor el seu coneixement de la companyia. A més, ha acompanyat De Meo en la gestió de Seat els últims anys, coincidint amb l'etapa més reeixida de la marca automobilística amb seu a Martorell.