06 de octubre de 2020
06.10.2020
Regió7

La concessió de l'eix del Llobregat i l'eix Transversal canvia de mans

FCC ven al grup Vauban Infrastructure Partners les seves participacions a Cedinsa a més de l'explotació de la línia 9 del metro i la Ciutat de Justícia

06.10.2020 | 18:40
FCC gestionava fins ara la concessió de la C-16 (a la foto) i la c-25 a través de l'empresa Cedinsa

Fomento de Construccions y Contratas (FCC) ven al grup francès Vauban Infrastructure Partners les seves participacions en tres de les concessions que fins ara tenia a Catalunya. L'operació suposa la transmissió del 51% del grup Cedinsa, que gestiona la concessió de quatre autopistes al territori –l'Eix del Llobregat, l'Eix Transversal, l'Eix del Ter i l'Eix d'Aro-; la venda del 49% de Ceal 9, concessionari del tram 1 de la línia 9 del metro de Barcelona, i el traspàs del 29% d'Urbicsa, que explota la Ciutat de la Justícia.

L'import de la transacció ascendeix a 409,3 milions, dels quals 160 corresponen a plusvàlues, segons ha informat FCC en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Segons l'empresa controlada per Carlos Slim, aquest acord millorarà a posició de tresoreria del grup i permetrà desconsolidar 717 milions de deute financer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook