El comitè d'empresa de l'empresa auxiliar de l'automoció Faurecia ha convocat vaga a la planta d'Abrera del 23 al 27 de novembre en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 160 dels 308 treballadors de la factoria, una aturada que, si es produeix, pot alterar la producció de Seat. I és que Faurecia produeix els taulers de control amb què van equipats els models Seat Ibiza, Seat Arona i Audi A1, de manera que fonts de Seat han explicat a Efe que segueixen de prop la situació, atès que Faurecia és un proveïdor directe de la marca amb seu a Martorell.

En un comunicat, CCOO de Catalunya va explicar ahir que la vaga de cinc dies a Abrera s'ha convocat per «forçar l'empresa a retirar l'ERO i a buscar alternatives per garantir la màxima ocupació possible».

D'altra banda, la presidenta del comitè d'empresa de la planta de Faurecia a Abrera, Verónica Amaya, va assegurar en declaracions a Efe que la vaga pot afectar també la producció de Nissan, perquè Faurecia li subministra els panells interiors que van a la furgoneta NV-200 i al model Navara. Amaya va justificar la vaga perquè les posicions d'empresa i sindicats són encara molt llunyanes, i ha retret l'actitud de la companyia.

Per a avui, el comitè de Faurecia ha convocat una concentració a les portes de la fàbrica, situada a Abrera, coincidint amb la reunió prevista amb la direcció de l'empresa, i demà hi ha prevista una altra trobada amb la mediació de l'administració.

Un any de l'incendi

La vaga de la planta abrerenca de la multinacional d'origen francès arriba pràcticament un any després de l'incendi que va afectar la fàbrica d'Abrera i que va obligar a interrompre la producció a la planta de Seat a Martorell.

Per això, aquest sindicat ha retret a Faurecia que hagi presentat un ERO per a aquestes 160 persones quan fa un any la plantilla es va abocar per posar en marxa la planta com més aviat millor després d'aquest succés.

«Un esforç i un compromís que ara l'empresa 'premia' amb acomiadaments», denuncia CCOO.