Segueix-nos a les xarxes socials:

UP exigeix al Govern solucions «urgents»a la crisi ramadera

El sindicat reclama una inversió «digna i suficient» per a la continuïtat de les granges

UP exigeix al Govern solucions «urgents»a la crisi ramadera

Unió de Pagesos lamenta la «inacció» del Govern davant el «col·lapse» en què es troben els sectors ramaders a Catalunya i adverteix del «risc» que moltes explotacions hagin de plegar per manca de viabilitat, amb «el conseqüent despoblament a les zones rurals». Els responsables dels sectors ramaders del sindicat han denunciat «una gran falta d´inversió i un grau molt alt d´incompliment d´actuacions pendents des de fa mesos de l´Administració catalana».

Fonts d´Unió de Pagesos han assenyalat que estan en espera d´un gran nombre d´actuacions i normatives i ho atribueixen «a un Govern aturat, en part a causa del clima preelectoral que viu el país, i també per les circumstàncies derivades de la pandèmia». Un dels problemes per als quals Unió de Pagesos reclama una solució és la modificació del Decret d´ordenació de les explotacions ramaderes, amb mancances i contradiccions.

Des del sindicat assenyalen que, tot i que Agricultura ha estat d´acord amb algunes de les seves demandes, «la ineficàcia d´aquesta normativa no permet desencallar qüestions com és ara la limitació de les explotacions lleteres a 300 vaques en producció -per aconseguir un model d´explotació familiar i sostenible-, la definició de noves distàncies entre granges dels sectors de l´aviram i del porcí i la protecció de granges de mares per assegurar una producció porcina sostenible», entre d´altres. L´organització remarca que els sectors ramaders «s´han adaptat i s´han esforçat» per complir el nou decret de fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes, però «Agricultura no està facilitant les eines ni la informació necessàries per poder-ho dur a terme».

Prem per veure més contingut per a tu