El comitè d'empresa d'U-Shin ha convocat vaga per als pròxims dies 10 i 12 de febrer i del 15 al 19 de febrer contra el tancament de la planta d'Abrera. La plantilla reivindica la continuïtat de l'activitat i el manteniment de la màxima ocupació possible.

Aquesta mobilització arriba per la manca d'avenços en les negociacions de l'ERO que va presentar el desembre passat l'empresa, que es manté ferma en la decisió de tancar la planta i ha desestimat les demandes de la representació de la plantilla per buscar una alternativa industrial i mantenir part de l'ocupació.

CCOO, que dona suport a la convocatòria, insisteix a la direcció d'U-Shin que reconsideri la decisió i recorda que la plantilla ha fet un esforç important per adaptar-se a les necessitats que l'empresa ha plantejat els últims anys per ser competitiva i garantir un futur que ara no els ofereix.

CCOO lamenta la destrucció de teixit industrial i ocupació que està experimentant darrerament el municipi d'Abrera davant les decisions de diferents empreses que els últims mesos han presentat expedients de regulació d'ocupació, escudant-se en la situació de crisi.

La firma U-Shin, l'antiga Valeo Sistema de Seguridad, que pertany al grup MinebeaMitsumi, té 72 treballadors de la plantilla.