És una de les preguntes recurrents que gairebé tothom s'ha fet en alguna ocasió: Quant cobren els treballadors d'un supermercat? Un caixer, una reposadora... Però la curiositat s'intensifica especialment, quan es parla de Mercadona, ja que la cadena valenciana paga un dels sous més alts en el sector de l'alimentació. I és que la plantilla del supermercat de Roig està situada entre les millors pagades del sector.

Cal tenir en compte que el sou dels treballadors de la cadena depèn de la seva antiguitat. Un empleat que porti menys d'un any treballant cobrarà, almenys, un sou brut de més de 1.300 euros que, després de les deduccions, se situa prop dels 1.200 nets. Aquells amb quatre anys o més d'antiguitat reben un salari mitjà de gairebé 1.500 nets.

A aquesta quantitat cal sumar les 'pagues extres' o primes per beneficis. Enguany, Mercadona ha decidit distribuir 409 milions que repartirà a manera de 'paga extra' entre les més de 90.000 persones que conformen la seva plantilla. Això suposa una mitjana d'uns 4.500 euros per treballador. Aquestes dades pertanyen a la taula salarial de l'exercici que la cadena va fer pública en la roda de premsa de presentació dels resultats anuals.