Segueix-nos a les xarxes socials:

Les empreses familiars han mantingut 9 de cada 10 treballadors en la pandèmia

Segons l’Informe de l’Empresa Familiar 2021, el 62% va reduir ingressos

Les empreses familiars han estat capaces de mantenir el 93% dels llocs de treball dels empleats durant la crisi per la covid-19, segons dades extretes de l’Informe d’Empresa Familiar 2021, elaborat per KPMG amb l’Institut de l’Empresa Familiar i les Associacions Territorials d’Empresa Familiar vinculades i STEP Project a Espanya.

De l’estudi també s’extreu que, encara que el 62% d’aquestes empreses va tenir una reducció dels ingressos respecte als nivells que registraven abans de l’esclat de la pandèmia, una de cada quatre companyies familiars ha mantingut les vendes, i un 12% fins i tot les ha incrementat (el 5% perquè ha estat capaç d’adaptar el seu producte al nou entorn de relacions i treball en remot, un 4% perquè s’ha adaptat a l’emergència sanitària i un 3% perquè ha sabut respondre a les noves necessitats del mercat).

Segons el treball, entre les mesures posades en marxa per garantir el benestar dels empleats, el 77% de les empreses familiars enquestades destaca el desenvolupament de mecanismes per ajudar els seus equips a gestionar l’estrès generat per la pandèmia, mentre que el 52% ha implementat de manera general solucions de teletreball.

Miguel Ángel Faura, soci responsable d’Empresa Familiar de KPMG a Espanya , és «la seva resiliència, agilitat i capacitat d’adaptació. Són precisament aquestes característiques les que els han permès respondre de manera efectiva als desafiaments que han hagut d’afrontar en els últims mesos». A més, recorda Faura, «el 89% de les empreses espanyoles són familiars. Generen el 67% de l’ocupació i el 57% del PIB del sector privat. Per tant, la seva visió és fonamental per entendre els canvis que ha experimentat el context econòmic a Espanya i les solucions que impulsaran la recuperació i el creixement postpandèmia».

A l’hora d’afrontar la crisi, el 77% de les empreses familiars ha recorregut a alguna de les iniciatives d’ajuda econòmica del Govern central, segons l’estudi. Les mesures a les quals més companyies s’han acollit són les de suport financer (préstecs ICO) i les subvencions (36%). Amb tot, gairebé quatre de cada cinc (79%) es mostra insatisfeta amb la resposta del Govern, pel 7% que la valora de manera positiva.

L’Informe d’Empresa Familiar 2021 es basa en una enquesta feta entre els mesos de juny i octubre del 2020 a 469 empresaris familiars espanyoles i en una sèrie d’entrevistes personals a 17 empresaris entre maig i juny del 2021.

L’IEF, organització independent i sense ànim de lucre

L’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) és una organització empresarial independent, sense ànim de lucre i d’àmbit estatal, que agrupa un centenar d’empreses líders en els seus sectors. Fundat el 1992, l’IEF defensa els interessos de l’empresa familiar i vetlla per la formació de les següents generacions. Marc Puig, president executiu de Puig, està al capdavantde l’IEF, que té 18 Associacions Territorials d’Empresa Familiar vinculades.

Prem per veure més contingut per a tu