Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell del Bages i Pimec impulsen el projecte Singulars

Un acord de l’ens comarcal i la patronal permet formar joves de 16 a 29 anys en energies renovables i instal·lacions tèrmiques i ajudar-los a trobar feina

El Consell del Bages i Pimec impulsen el projecte Singulars

El Consell Comarcal del Bages participa per primer cop en l’oferta formativa del projecte Singulars, que forma part del Programa de Garantia Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

A través d’un acord amb Pimec, l’àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell participarà en la formació d’un grup en energies renovables i instal·lacions tèrmiques fins a l’octubre. El projecte s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys interessats a treballar en l’àmbit de la indústria 4.0 i rebran formació en matèria de logística 4.0, màrqueting digital i operacions industrials i fabricació mecànica.

La consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat i Sintes, explica que «la voluntat de la nostra institució és promoure la concertació territorial i la col·laboració amb els agents socials i econòmics de la comarca en l’àmbit de les polítiques de promoció econòmica i l’ocupació. El Consell té com a objectiu en aquest àmbit cooperar en l’impuls de projectes conjunts que, com en aquest cas, suposin una millora de l’ocupabilitat de les persones residents al Bages i un enfortiment de l’activitat econòmica al territori».

Les sessions del programa de formació inclouen orientació laboral, l’oportunitat de participar en una formació subvencionada al Bages i el suport en la recerca de feina. El joves, d’entre 16 i 29 anys, han d’estar inscrits al SOC com a demandants d’ocupació i ser beneficiaris de la Garantia Juvenil. En total, el programa formarà una vuitantena de joves i l’objectiu és que el 35% s’insereixin laboralment o tornin al sistema educatiu. Els centres de formació que participen al projecte són el Centre de Formació Pràctica, Eurecat Academy, Fundació EMI i el Gremi d’Instal·ladors del Bages, Berguedà i Moianès.

El projecte formatiu està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Prem per veure més contingut per a tu